top of page

MÖT SOPHIE

SophieHedberg_portrait2020_FotoJulianaWi

Jag drivs av nyfikenheten att hitta och ”göra det osynliga ljuset synligt” - att steg för steg mejsla fram och skala av våra rutinmässiga berättelser om oss själva, våra invanda föreställningar och mönster, för att det som är essensen i en människa och hennes väg framåt ska bli fullt ut synligt.

 

Både i min coaching och i mitt skrivande får jag göra just det här - kliva in i till synes dolda världar och göra det omedvetna medvetet. I skrivandet genom de konkreta ord som växer fram på pappret och i coachingen genom varje steg i DareToShine-programmet med alla modiga kvinnor, ”mina” Leading Ladies.

Jag är Professional Certified Coach hos International Coach Federation med en av marknadens mest omfattande coachutbildningar i botten, hos Academy for Coaching Excellence i USA.

Jag har sedan 2006 stor erfarenhet av att vägleda människor, främst i ledande positioner men också som informella ledare på olika platser. Jag har även en fyraårig utbildning i samtalsterapi och är utbildad mindfulnessinstruktör. Merparten av dem jag coachat genom årens lopp har varit kvinnor i olika åldrar, där jag sett ett stort behov av att hantera det som skaver, att upptäcka sidor som vill uttrycka sig mer autentiskt, hitta nya vägar framåt och nya sätt att göra saker på, att bryta mönster och inte minst få skarpa och hållbara verktyg för att hantera vardagens och livets små och stora utmaningar på som kvinna i vår tid.

Under 15 år var jag kommunikationsexpert och seniorkonsult på ledande byråer och med starka varumärken, och har därmed djup kunskap om hur ord och berättelser har förmågan att skapa äkta engagemang, mening och riktning för oss människor.

Jag har under de senaste 20 åren ägnat mig åt min egen DareToShine-resa, även om jag inte visste just då att jag en dag skulle skapa ett sådant program. Jag har alltså personligen gått igenom alla delar av programmet själv i mitt eget liv – både teoretiskt och praktiskt. Just nu skriver jag på min första bok som har arbetsnamnet ”The Heroine’s Journey” och så småningom kommer den att bli en del av DareToShine-programmet.

Coach Empowering Leading Ladies är vad jag kallar mig idag, eftersom det beskriver så väl vad jag brinner för och gör. Den mer formella titeln är chefscoach och ledarskapscoach. Ända sedan jag var liten har jag fascinerats av berättelser som trollbinder oss och jag har slukat böcker som handlar om människors livsöden på fantastiska platser fyllda av äventyr, där de tar sig igenom det ena hindret efter det andra för att – till slut – anlända till en plats fylld av glädje, liv och mening.

Ett av mina starkaste barndomsminnen är när jag och min bästis åtta år gamla satt i hennes gillestuga och tittade på vår allra första videofilm. Det var i början av 80-talet och hennes familj var den första i kvarteret som hade köpt en Betamax-videospelare. Vi satt tätt ihopkrupna i den murriga bruna soffan omgivna av furufrossa från golv till tak medan jag där och då förlorade mig i tid och rum och fullkomligt sögs in i berättelsen om Narnia av C.S. Lewis. Det var som att jag faktiskt befann mig framför den där magiska garderoben med huvudkaraktären Lucy, och tillsammans tog vi steget in i landet Narnia. Det parallella land som fanns där hela tiden men som inte blev synligt förrän nyfikenheten och modet fanns att kliva in i det okända och påbörja utforskandet. Det här minnet går numera under benämningen ”mitt Narnia-moment” för att det så väl beskriver den speciella upplevelsen av att plötsligt tydligt och klart kunna se det som tidigare varit dolt i dimma…

Idag har jag kombinerat mitt intresse för berättandets konst – storytelling – med det jag brinner allra mest för – utveckling och coaching av människor. För mig är detta detsamma som att kliva in i den där garderoben i Narnia, att våga ta klivet fullt ut i det som jag älskar att göra och vill bidra med, inte minst till andra kvinnor och på så sätt även dra mitt strå till stacken och förbättra världen, kvinna till kvinna.

Min förhoppning är att våra vägar ska mötas,

Sophie

  • Linkedin
  • Instagram
bottom of page